Szia, kíváncsi Olvasó!

Ez itt a Matrózblog:
random gondolatok életről, hitről, tanulásról, meg minden másról. Hét gyerkőccel meg két kutyával. Otthon élve, otthontanulva.

"Amíg kicsi vagy, ösztönösen csábít az ismeretlen TUDÁS nyílt vize. Otthon nincs iskola, csak te és a nyílt víz ... Minden a TIÉD lehet, amit befogadsz belőle!"


Üdv itt:

Eszti
_____________________________________________________


2009. május 24., vasárnap

Agyhalálos kérdések multiparáknak 1.



Nem, a multipara nem az az ember, akit sokféle félelem rettent. :) A többedszer (sokadszor) szülő asszonyokat hívják így a doki-szlengben.

Egy új sorozatot indítok: szanálom, fordítom, rendezem egy amcsi honlap okosságait. A téma nálunk nagyon aktuális: multiparák kiakasztása sok agyament kérdéssel. Ahogy Kamilla, Krisztusban bloggertesó barátnőm mondaná: Áááááááááááááááá! :)

Egyik új elhatározásom, hogy a gyerekszámunk növekedésével egyre frappánsabb reakciókat tudjak produkálni egy-egy ilyen agysötét kérdésre- ezt amolyan hóbortos hobbimnak tekintem. Ez komoly. Egyelőre nálunk még nem növekszik a gyerekszám, de addig sem árt edzeni az agyamat és fenni a nyelvemet.:)

Íme egy lista gyakran feltett kérdésekből, amitől a sokgyerekesek falnak mennek! A válaszokat sokgyerekes anyukák fogalmazták meg. Ha sokgyerekes vagy és neked is van frappáns bevált szófordulatod, akkor írj hozzászólást. Illetve ha (még) nem vagy, akkor meg arról, hogy te hogyan reagálnál.




Első agyhalálos kérdés a válaszokkal:

(a gyerekeidre mutatva) Mind a tiéd?

1. Nem, kettő a postásé, azt meg nem tudom, hogy ő kié...

2. Nem. Néhányuk pár perccel ezelőtt kezdett el jönni utánunk. Igazán vicces, amikor ránézel a gyerekeidre, és aztán észreveszed, hogy egy NEM is a tiéd, csak jön utánad, s eddig észre sem vetted...

3. Nem néhányukat a gyártósorról emeltem le...

4. Húha, ezt a kérdést még sohasem hallottam!

5. Hát persze, hogy az enyémek. Gondolod poénból viszek 4 (helyettesítsd be a te számodat) gyereket magammal bevásárolni?

6. Igen, mind a miénk. 22 éve vagyunk házasok, de csak 11 gyerekünk van, hogy ezt megmutassuk. :)

7. Hát, nem, nem a "miénk" mind, de a szívünkben igen. (örökbefogadott gyerekeknél)

8. Igen, mind és OLYAN JÓ GYEREKEK!!!!! (A gyerekek szeretik ezt hallani!)

9. Hát persze, hogy a miénk.. várj csak,.. az meg kicsoda...ő nem a miénk... ja, persze, az ötödik, elfelejtettem, hogy ő is van.

10. Nem tudom. Te hányat számoltál?

11. Igen, de hogyha van olyanod, akit nem akarsz megtartani, akkor örömmel magamhoz veszem őt is.

12. Legtöbbször csak a 7 fiatalabb van velem, úgyhogy amikor ezt kérdezik, akkor azt mondom, hogy igen, mire az egyik fiatalabb gyerekem el szokta mondani, hogy még van 4 otthon. Ezután megvárjuk, hogy mennyi idő alatt számolja ki a 7+4-et. Aztán látnod kéne azokat a pillantásokat, amiket kapunk...

The End.

Egyelőre. Mert folyt. köv. hamarosan...




12 megjegyzés:

  1. :D :DD
    De jót nevettem! Nálunk még csak 3 gyerek van, így talán leggyakrabban azt mondják, hogy na, megvan a norma. Egyszer mondta, egy mellettünk elhaladó, hogy 3 gyerek és mind az övé! Én azt mondom, nekünk csak 3 van.

    VálaszTörlés
  2. Hát ha most láttál vagy hallottál volna!!!!!!!!! :D :D :D Életemben még így nem nevettem! Ezt komolyan mondom (ill. talán egyetlen egyszer a Kiss Ádámon.) Az hogy potyogtak a könnyeim a legenyhébb kifejezés! Jó lenne átvenni párat.
    Komolyabban: én NAGYON büszkén egy egyszerű igennel szoktam válaszolni és ettől nincs is több kérdés. Egyelőre még nem untam meg ezt a kérdést, de ha egy nap úgy lesz, tuti ide jövök válaszokért! Alig várom a folytatást!!!
    (Most viszont indulás a gyülibe!)

    VálaszTörlés
  3. Nna, nem is tudtam, hogy ma még ekkorát fogok nevetni!!!
    És akkor nekünk még csak 3 van :)

    Én a 8-t szoktam válaszolni (elég gyakran hallom a kérdést), hogy némiképp javítsak a beszélgetésen :)
    pepita

    VálaszTörlés
  4. Háát, nálunk elég gyakori, hogy plusszban vendég-gyerek is van velünk, ilyenkor a legviccesebb. Megkérdik, hogy "mind a tiéd?", és akkor ugye jön az őszite válasz, hogy "nem, dehogyis, nem ettem én bolondgombát! Csak 6 az enyém, a többi három csak a barátjuk."
    Most is épp azon egyezkednek, hogy hány barát jöhet velünk a pünkösdi hosszú hétvégén...:)

    VálaszTörlés
  5. Megnéztem az eredeti oldalon a kérdéseket. Hát ezt nem gondoltam volna! Már mindet hallottam, és nem is egyszer, pedig csak 3 fiam van!

    pepita

    VálaszTörlés
  6. Hát igen, a magyar embereknek a 3 is már feszegeti a toleranciaküszöbüket...hehe.

    VálaszTörlés
  7. Ez nagyon jó volt! :-)
    Engem pont az ellenkezője bosszant:megmondom,hogy 1 van és jönnek az okosságok,hogy :
    kell még 1,kell neki testvér,nem jön a második? stb...utálom,nem az ő dolguk!!

    VálaszTörlés
  8. Mi is a 3, 13hoz kepest... mi annyian voltunk, orulnek, ha lenne batorsagom 3hoz... mindenesetre csodallak benneteket (es mindenekelott edesanyamat)! es sokat tanulok toletek!

    VálaszTörlés
  9. Mi öten vagyunk testvérek, bár már felnőttek mind, de emlékszem ezekre a kérdésekre. anyukámtól még azt is meg szokták kérdezni, hogy hány apától???? ááááá :) Szóval anya válasza: Nem, csak kölcsönbe kaptam őket a Jóistentől.

    VálaszTörlés
  10. Mentettem és remélem eljön az idő, amikor elsüthetem őket:)
    Nagyon várom a folytatást!

    VálaszTörlés
  11. hát nekünk 4 van és tőlem is megkérdezik van h naponta többször is hogy mind az enyém, volt h a gyerekektől kérdezték ti testvérek vagytok, biztos tőlem nem merték, de 31 éves vagyok volt aki azt kérdezte h az én testvéreim?hát igen furcsa egy világban élünk

    VálaszTörlés
  12. Mónika, igazad van, fura világban élünk, bár inkább azt mondanám, hogy kissé kifordultban...

    Régen biztos nem lett volna ennyire fura madár az, akinek sok gyereke van. Régen nem is hívták sokgyerekesnek azt, akinek négy van (mint neked meg nekem), hanem a sok gyerek valahol a 12 gyerek fölött kezdődött. Más világ volt, de nem volt jobb, mint ez, csak más volt. :)

    Végül is, valaki 31 évesen kezdi a párválasztást, fészekrakást, úgyhogy tényleg mi lógunk ki a nagy átlagból (én 28 vagyok). De ez egyáltalán nem baj, én inkább sajnálom, hogy mások a késői családalapítással elvesztik a sanszot a nagycsaládra.:(

    VálaszTörlés

Szívesen olvastátok