Szia, kíváncsi Olvasó!

Ez itt a Matrózblog:
random gondolatok életről, hitről, tanulásról, meg minden másról. Hét gyerkőccel meg két kutyával. Otthon élve, otthontanulva.

"Amíg kicsi vagy, ösztönösen csábít az ismeretlen TUDÁS nyílt vize. Otthon nincs iskola, csak te és a nyílt víz ... Minden a TIÉD lehet, amit befogadsz belőle!"


Üdv itt:

Eszti
_____________________________________________________


2021. augusztus 17., kedd

ISTEN HOZOTT, BABA!



Kedves Blogolvasóm!

Múlt hét kedden, 35.hétre, programozott császármetszéssel megszületett hetedik gyerekünk, Olivér Johanán. Az első nevét apukája (és nagypapája) után kapta, a Johanán pedig a János név héber megfelelője, melynek jelentése "Isten kegyelmes". Mi azt érezzük, hogy velünk mindenképpen az volt eddig és ennél a várandósságnál különösen.

Olivér Johanánnal nemcsak a kisbuszunk telt meg, hanem "tele lett" a családunk is. Szeretettel meg gyerekekkel. És ezért a kibővült nagycsaládért végtelenül hálásak vagyunk Istennek. És a megtartásért. A szakértő kezekért és a kegyelemért, amely végigkísért az elmúlt időszakban a nagyon szép és a nagyon nehéz napokon is. Isten kegyelméért, amelyben élünk és amely ezt a gyermeket is elhozta a családunkba. Most itt lehet velünk ő.

Az egyetlen ember nálunk, akinek két keresztneve van. A kis utolsó: a legtöbb terhességi komplikáció után, a legkisebb súllyal született gyerekünk. A harcos fiúcska, aki élni akart, amikor már én is lemondtam róla. Mert Isten nem mondott le róla - hiszen Ő egyikünkről sem mond le. Az Ő szemében mindegyikünk értékes, a mi kis hetedikünk sem kivétel.

Kedves Olvasóm! Köszönöm a ránkgondolást, imádságot, szurkolást. Hogy velünk izgultál ezekben a napokban. Sokat jelentett tudni, hogy van, aki hordoz. Később majd a baba élete is helyet kap itt blogon, de most egyelőre, a kórházból hazaérve a korababás-újszülöttes hétköznapokat küzdjük végig, mindennap a maga mérföldkövét, örömét-baját.


6 megjegyzés:

  1. Isten áldását kívánom mindannyiótok életére! Neked pedig sok erőt, gyors felépülést!
    Szeretettel, Bea

    VálaszTörlés
  2. Hű, de menők vagytok! Sok szeretettel gratulálunk! Mennyi minden történt veletek, alig győzöm visszafelé olvasni.
    Isten hozott a Földön, Olivér. Ő kapta az Apukája nevét, igaz? Nagyon összetetten és sokrétűen izgalmas a név választás... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen, Liv. Igen, apukája neve után lett a baba Olivér. Amúgy te vagy az első, aki a nevével kapcsolatban ezt így megfogalmazod. Általában az embereknél ott megakad a dolog, hogy azt gondolják, Jonatánnak hívják, csak elírtuk. Szóval kifejezetten jól esik, hogy a névválasztásunkat ilyen pozitívan méltatod.

      Remélem, jól vagytok. Amióta zárt a blogod, nem tudom, mi van veletek. De szoktam rátok gondolni, csak vlahogy eddig nem jutottam oda, hogy meghívót kérjek. :)

      Törlés
  3. Kedves Eszti! Úgy örülök nektek! A szavaidból úgy veszem ki, küzdelmes időszakon vagytok túl, de ahogy ez a mi Istenünknél lenni szokott, a jutalom és áldás sosem marad el! Imában gondolok rátok továbbra is! Anna (régi blogolvasód)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Anna! Igen, voltak, vannak küzdelmek, de, ahogy írod, az áldást is időről időre erőteljesen érezzük. Az imában ránk gondolásért pedig különösen hálasak vagyunk.

      Minden jót és áldjon meg az Úr Jézus érte. :)

      Törlés

Szívesen olvastátok