Szia, kíváncsi Olvasó!

Ez itt a Matrózblog:
random gondolatok életről, hitről, tanulásról, meg minden másról. Hat gyerekkel, meg egy kutyával. Otthon élve, otthontanulva.

"Amíg kicsi vagy, ösztönösen csábít az ismeretlen TUDÁS nyílt vize. Otthon nincs iskola, csak te és a nyílt víz ... Minden a TIÉD lehet, amit befogadsz belőle!"


Üdv itt:

Eszti
_____________________________________________________


2010. március 22., hétfő

Egy híján harminc...
Bocs a most következő érzelmes, szertelen, csapongó írásért: ez most egy szülinapos poszt! Mert ma vagyok 29 éves! Mondhatni: örülök magamnak, de még inkább hálás vagyok Istennek, hogy minden évben velem volt, és nem mondott le rólam, hanem fáradhatatlanul formált. És a családomnak is, hogy ők sem mondtak le rólam- van fejlődnivalóm!

A leghálásabb azért vagyok, hogy megtalált az Úr és elhívott engem. Mindenem övé: a gyermeke lettem. Megtalált az Úr és elmúlt minden félelmem... Ez egy dal szövege is, de nagyon komolyan így érzem. Te nem tudod, hogy milyen voltam sok évvel ezelőtt, hogy mennyit formált és alakított rajtam az Úr: olyan hálás vagyok, hogy megkönyörült rajtam és jó reménység szerint az elkezdett munkáját be is végzi jó időre. És ha velem megtette, tudom, hogy képes megtenni másokkal is. Bár soha ne lenne kemény a szívem, s mindig tudnám, hogy hol a helyem, alázatban munkálkodva, amíg élek!


Nem terveztem eddigi rövid életem alatt összegyűlt élettapasztalatomat ide írni, sem nosztalgiázni.

Ehelyett arra gondoltam, hogy hirtelen felindulásból összeírom, amit harmincéves öregkorom előtt mindenképpen meg szeretnék tenni- tehát pontosan egy évem van rá... (ha te már elmúltál harminc NEHOGY MAGADRA VEDD!!)

1. Egy gyerekkori barátom bemerítésén részt venni
2. Eljutni Rómába, Toscanába, Párizsba és Petrába a családdal (jól van, kiegyezek egyedül Petrában is, ha úgy van)
3. Ikreket szülni (... tudom, hogy nem kívánságműsor... de MA szabad erről következmények nélkül gondolkoznom!:D)
4. Olyan autót venni, amibe belefér a családunk (nagyot és kényelmeset és jót és nemtúldrágát)
5. Gombás melegszendvicset enni Kamillával egy családi míting keretében (mert a gomba finom, Kamillát meg bírom- rímel is)
6. Személyesen találkozni azokkal a kedves emberekkel, akiket a blog révén ismertem meg
7. Anyukámmal meg a többiekkel találkozni Angliában (mert már hiányoznak)
8. Újra és újra megtapasztalni, ahogyan Isten mások életében hatalmasan munkálkodik és érezni, hogy engem is használ (mert ebből sosem elég)
9. Megérteni valami újat Isten szeretetéből (vágyom erre)
10. Eltölteni egy szép napot Pozsonyban kettesben a férjemmel a mi napunkon (gondolom ezt nem kell magyarázni... :D)
11. Találkozni két olyan lelki barátnővel, akikkel már naaagyon rég nem találkoztam (Erika, TukTim)
12. Elmenni Debrecenbe, Lillafüredre, Egerbe, Sopronba, Zsámbékra (csak úgy, mert jó helyek)
+1 Kiolvasni egy rém nehéz klasszikust. pl. James Joyce: Ulysses-t vagy a Háború és békét (mert ez kimaradt...)

Ha nem sikerül mind, az sem baj, de most jó leírni. Ha mégis sikerül, akkor sűrű lesz az elkövetkező 12 hónapom...! :D Egy év múlva, ha lesz még blog, és eszembe jut, akkor visszanézek, és referálok, hogy mi sikerült, mi nem.

Ez a kedvenc szülinapos slágerem... (tudom, hogy egy posztba egy dal elég, de most muszáj beletennem egy másodikat is.)
Rád is kíváncsi vagyok ám, úgyhogy most legyél aktív légyszi! Kérlek írj le egy dolgot, amit ha meglennének a lehetőségeid rá, mindenképpen szeretnél még megtenni az elkövetkező egy évben- szívesen olvasnám. Na, elő a fantáziát, és tessék nagyot álmodni. Mi lenne az az egy dolog? (Lehet kettő is.) Hova mennél el vagy mit tennél? Most rohanok a családomhoz, de később visszanézek, hogy mit írtál.

28 megjegyzés:

 1. Sok boldog születésnapot!
  Örülök, hogy -már nem tudom hogy- ráakadtam a blogodra.
  Amit kipróbálnék: az otthonoktatás. Sokat gondolkozom ezen mostanában.

  VálaszTörlés
 2. Kedves Eszti!Fogadd jokivansagom szulinapod alkalmaval(szep ev ,az enyem 1 hijan dupla)
  Ezzel a verssel koszontlek:Zsoltar 37:4-5
  "Gyonyorkodj az Urban s megadja szived kereseit.
  Hagyjad az Urra a te utadat,es bizzal benne,majd O teljesiti.
  Az EGY dolog amit ebben az Evben kivanok,hogy ferjem is megterjen, s egyutt barhova elvihet az Ur hogy kettesben szolgaljuk Ot,szivem Urat,Szerelmeset!

  VálaszTörlés
 3. Először is hadd kívánjak nagyon-nagyon boldog szülinapot! A Jóisten éltessen sokáig egészségben, szeretetben, békességben a családoddal együtt!
  Kívánom, hogy a céljaidból, álmaidból, terveidből minél több megvalósulhasson - ha Debrecenbe vagy Egerbe mégy, mindenképp szólj, a párom szinte hetente megy Debrecenbe, akkor vele megyek, Eger meg egy óányira van tőlünk és szeretek oda járni, szívesen elmennék, akkor rögtön megvalósulna az utazás is, a találkozásunk is. :-) Már ha velem is szeretnél még. :-))
  Az én álmom? Egyelőre megelégedem azzal (és ez nem csekély kívánság ám!) ha ezt a kis pocaklakót problémamentesen, háborítatlan békességben itthon világra hozhatom. Azt hiszem, ez az elkövetkező évem legnagyobb kívánsága. Ha még mellé szépen sikerül az esküvőnk is, amit remélek, na meg netán az építkezésbe is belefoghatunk.... Hűha, már sok is a jóból! :-)
  Na, egy év múlva számonkérhted! :-)) Illetve van még két kívánságom, ami az építkezésnél is sokkal fontosabb: maradjanak meg a régi barátaim és az a barátnőm, aki néhány hónapja elvesztette a kisbabáját, találjon vigaszt és megnyugvást és legyen neki egy egészséges, csodás kis pocaklakója!
  Puszillak, Esztim! Legyen gyönyörű napod!

  VálaszTörlés
 4. Huha! en mar soha de soha nem erhetlek utol, mert mar elotted vagyok, de sajnos csak evekben:( egy ikerpart erdekes lenne bevalalni:) Isten eltessen!

  VálaszTörlés
 5. Nahát majdnem egyidősek vagyunk? Azt hittem te vagy az idősebb! :D
  Naggyon sok szeretettel gratulálok! Isten áldja meg életedet még nagyon gazdagon!
  Elindítottad a fantáziámat a listáddal :)Majd megírom!
  amúgy az az alsó zene a férjecskémnek is nagy kedvenc.. meg a fiamnak :)

  VálaszTörlés
 6. Kedves Eszti! Nagyon boldog szülinapot kívánok Neked! Remélem, sok mindent meg tudsz valósítani, ha nem is a következö 1 évben, de az elkövetkezö években a listádról.:-)
  Nekem az idei évre csak két vágyam van: befejezni az egyetemet és munkát találni. Tudom, nagyon prózai.

  VálaszTörlés
 7. Nagyon köszönöm mindegyikőtöknek. :)

  VálaszTörlés
 8. Hát most látom, miről maradtam le. De így utólag is sok boldog szülinapot és az Úr áldását Neked! (És ne hari, hogy pont a szülinapodat rontottam el...)
  A 8-as és 9-es pontot én is tiszta szívemből kívánom neked!
  A 4-es megvalósulása esetén pedig az 5-öst garantálom!!!! :D
  Ha a 10-es is sikerül, akkor a fiúkat meg várjuk szeretettel-útba esünk. ;)

  Pusz

  Kamilla

  VálaszTörlés
 9. Boldog születésnapot!
  Én nagyon szeretnék néhány egyedül tölthető órát, nyugodtan megnézni a szombati alföldi naplementét.

  VálaszTörlés
 10. Kedves Eszti, szülinapod alkalmából azt kívánom, hogy a következő évben még jobban szeresd az Urat, ragaszkodj hozzá teljes erődből!

  Vágyaim? Nyáron családosok tábora, Szováta!

  Ha tényleg összejönne a 4,5,10. akkor visszafelé ajánlom a 6. pontot(Komárno) :)

  pepita

  VálaszTörlés
 11. Hmmm... csupa-csupa jó ötlet... köszönöm szépen, meg a köszöntéseket is. Nagyon kedvesek vagytok. (Kamilla, nincs hari.:D)

  VálaszTörlés
 12. Pepita, a nyári tábor igen jól hangzik, nekem is birizgálja a fantáziámat... egyszer majd. :)

  VálaszTörlés
 13. pótolom az én kívánságomat: eljutni valami jó helyre a családdal, de úgy hogy valami egyedülálló segítőt is tudnánk magunkkal vinni... Ez az álmodozós vágyam :)

  VálaszTörlés
 14. Ja, és a 10-es ponthoz: miért pont Pozsonyban?

  VálaszTörlés
 15. Isten éltessen!
  Én legszívesebben ikreket szeretnék, de egynek is örülnék :)

  VálaszTörlés
 16. git, azért Pozsony, mert pár éve, amikor Zeki még nem volt, a házassági évfordulónkon kimenőt kaptunk: anyósomék egy hétvégére bevállalták a 3gyereket, mi meg elmentünk Pozsonyba egy kis panzióba. Nagyon jó volt kettesben leautózni, sétálgatni a történelmi belvárosban, beszélgetni, kajáldában enni... szóval érted. Még egy helyi villamosra is felpotyáztunk egy megálló erejéig, csak hogy kipróbáljuk (nem a potyázást, hanem a pozsonyi villamosozást). Előtte nem voltunk kettesben külföldön.

  Azóta majd minden évben beterveztük, hogy megismételjük ezt, de nem jött össze. Demostmáraztán menni fog, remélem. :) Szóval git, azért Pozsony, mert az igen jó emlékeket ébreszt. :)

  VálaszTörlés
 17. Itt is minden jót kívánok és ha Lillafüred összejön, várunk szeretettel titeket!

  VálaszTörlés
 18. Bea, köszönöm. Nem is tudtam, hogy ott laktok. DE JÓ! :)

  VálaszTörlés
 19. Isten éltessen Eszti, úgy látom az ikrek szülése, sokunk vágya.:)

  VálaszTörlés
 20. Köszönöm szépen!:)

  Én nem gondoltam, hogy másnak is vannak ikres gondolatai...

  Eszter, Dalma, milyen jó kis kör lenne: Eszteréknél 3-4 gyerek, Dalmáéknál 4-5 gyerek, nálunk 5-6 gyerek jönne egy időben. Hmmm, jól hangzik, hehe!! :D :D Persze a dupla gyerekkel való éjszakázásokon, meg nappalozásokon ilyenkor nem annyira gondolkozik az ember... Mondjuk annak nagy sokára úgyis vége lesz.:) Na jó, vissza a való életbe... :D

  VálaszTörlés
 21. Utólag is nagyon boldog szülinapot!!!
  Az én vágyam per pillanat ALUDNI! De ha nagyot is álmodhatok, akkor elindítani a saját vállalkozásomat (öltöztetőbabákat, képeslapokat meg ilyesmiket árulni:)

  VálaszTörlés
 22. De jó, kilike!! A nagy álmodnak NAGYON ÖRÜLÖK!! Remélem az is, meg a jó nagy alvás is összejön neked záros határidőn belül. Köszönöm köszöntést. :)

  VálaszTörlés
 23. Lemaradtam... így utólag kívánok Boldog Születésnapot!!!! És képzeld én öregebb vagyok, mint te:D
  Az én vágyam nagyon titkos:D de ha ebben az évben, elérjük, azt, amit kitűztünk célként magunk elé, akkor tudom, hogy minden álmunk teljesülni fog!!! És amúgy az nagyon fontos, hogy leírd, amire vágysz, mert akkor meg is valósul!!! Boldog születésnapot még egyszer!

  VálaszTörlés
 24. Nagyon kedves vagy, Anka, köszi szépen.:) Remélem, teljesül a vágyad. Kívánom! :)

  VálaszTörlés
 25. Beestem, mint általában utolsónak. :) Áldom az Urat, hogy vagy! Kívánom, teljesüljenek a vágyaid. Biztatásképpen írom, hogy az én fontos álmaim mind szép sorban megvalósulnak, és nem tudok elég hálás lenni a Mindenhatónak.
  Isten áldjon!
  HajniM

  VálaszTörlés
 26. Köszönöm, HajniM, jó hogy jöttél, örülök neked. (És én is áldom az Urat, hogy vagyok. :D)

  Örülök, hogy megvalósulnak az álmaid. Majd egy év múlva értekezzünk, addigra én is előrébb leszek...meg hálásabb is kicsivel. :)

  VálaszTörlés
 27. Isten éltessen sokáig!

  Vágyaim idénre:
  1., az összes adósságunk visszafizetése, hogy ne függjünk senkitől
  2., ha nem függünk senkitől, akkor lehessen még egy gyermekünk
  3., esetleg otthon is maradhassak vele legalább 2 évig.... legalább. Istenem, mennyire másként is gondoltam én ezt 2008-ban. :-(

  Aztán majd egyszer eljutok a Loire menti kastélyokhoz is, nem sürgős, megvárnak! :-DDDDDD

  VálaszTörlés
 28. Azon gondolkodom, vajon rám vonatkozik-e a 6. pont jelzője, és hogy ha igen, akkor találkoz6nánk-e Londonban? :-)

  Írtad már, hogy igen, csak csekkolok :-)
  Majd később persze, ha kimozdulós idő lesz.

  VálaszTörlés

Szívesen olvastátok