Szia, kíváncsi Olvasó!

Ez itt a Matrózblog:
random gondolatok életről, hitről, tanulásról, meg minden másról. Hét gyerkőccel meg két kutyával. Otthon élve, otthontanulva.

"Amíg kicsi vagy, ösztönösen csábít az ismeretlen TUDÁS nyílt vize. Otthon nincs iskola, csak te és a nyílt víz ... Minden a TIÉD lehet, amit befogadsz belőle!"


Üdv itt:

Eszti
_____________________________________________________


2012. június 29., péntek

Bó titka - nem titok már



Ötödik gyermekünk nagyon kedvesen megmutatta magát a legutóbbi ultrahangon. Nagyon örültünk, nagyon örültem: annak is, hogy végre tudjuk, meg annak is, amit megtudtunk. És hogy kinek a találgatásai valósultak meg? Bó...


.
.
.


... kislány!:) Szerettem volna egy képet is feltenni a kisasszonyról, de egyelőre a technika nem adja magát olyan könnyen. Remélem, hamarosan azért sikerül.

És hogy milyen érzés lett végül? A hír hallatán nem sírtam el magam, de percekig csak feküdtem ott az ágyon hüledezve... Olyan bénító érzés volt, csalódással vegyes szomorúság. Ez pár percig tartott. A doki egy szót sem szólt (éppen az ultrahangos gépen bütykölt valamit), és ez így volt jó, mert nagyon kellett az a pár perc a néma csöndben.

Aztán egyszer csak átkattant az agyam, és akkor már örültem és vigyorogtam és a lelkem tele volt és elkezdtek forogni a gondoltaim: "lány... DE JÓ!!"

Kegyelem volt, áldás és ajándék Istentől, hogy akkor és ott átkattant az agyam és örömmel megbékélve tudtam fogadni az eredeti elvárásaimmal ellentétes híreket. Szerintem magamtól nem tudtam volna egykönnyen túllenni a fiúváráson - talán nem is csoda, négy nagyon fiúnak várt fiú után...

Néha azért még előjön ábrándként, hogy egy fiúnak is annyira tudnék most örülni (mármint, ha kiderülne, hogy mégsem lányunk van). De valahogy a lányban is meg vagyok nyugodva tökéletesen. Kíváncsi vagyok, milyen jellem lesz, hogyan fog kinézni, mit fog belőlem/belőlünk kihozni és mit fog a családunkhoz hozzátenni ez a kis csajszi.

Szoktam ezen gondolkozni, de igazából nem tudom, hogy a gyakorlatban mit jelent, hogy lányunk lesz. Úgy érzem, teljesen ismeretlen terepen járunk... Nem frusztrál, de érdekes ez az érzés, izgalmas. Jó, hogy mindent megtudunk majd hamarosan, hiszen már lényegesen kevesebb van hátra, mint amennyi eltelt.

Egyelőre tehát nem leszünk ötfiasok: a 'négy-fiú-és-egy-kislány' formáció a tökéletes terv számunkra az Úrtól. És ez így jó!:)



 

   

16 megjegyzés:

  1. Kedves Eszti!
    Gratulálok nektek!
    Örülök a hírnek és a bejegyzés befejezésének. Én is hiszem, hogy családunk terve Istennél van és Ő tudja mi a terve velünk, gyermekeinkkel, tudja miért ad fiút vagy lányt. Jó dolga lesz annak a kislánynak - úgy gondolom. Nálunk az egy szem fiú ténfereg a legtöbbet a hugica körül, számtalan puszit ad neki függetlenül attól, hogy alszik vagy ébren van a baba.

    Adjon isten erőt és áldást a baba várásában! Várom milyen nevet adtok majd neki... Olyan szép és izgalmas a babavárás, áldott állapot. (A neheézségek hamar felejtődnek.)

    VálaszTörlés
  2. Írhatnám, hogy én megmondtam, de csak szerencsés tipp volt. :)

    Szívből gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. De jó:-) Sok áldást hozzá!
    Nekem teljesen más a fiam és a lányom, két külön világ. Nekem mostanában a kislányommal könnyebb egy hullámhosszra kerülni, bár amikor kisebbek voltak, ez pont fordítva volt. Valószínűleg a személyiségüktől is függ, no meg aztán ahogy nőnek, úgy változnak. De mindenképpen más lesz! És nagy öröm! (Kicsit, na jó, nagyon irigyellek, mert úgy tűnik, nekünk meg kell állnunk két gyermeknél. De ha ez az Úr akarata számunkra, igyekszem tiszteletben tartani és szívemmel-lelkemmel-értelmemmel elfogadni.) Sok-sok boldogságot nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea, nagyon köszönjük!:) Én is tanulom ezt: elfogadni szívvel-lélekkel-értelemmel MINDENT, amit kirendel, bármi legyen is az. Nekünk most épp örömöt hozó áldást rendelt, de van, amikor nehézséget vagy fájdalmat hozó áldást ad: és meg kell tanulnunk azt is ugyanilyen hálával fogadni. Köszönöm, hogy emlékeztetsz ennek a fontosságára.

      Törlés
  4. Gratulálok a kislányhoz! Mi is babát várunk, de mi még nagyon az elején vagyunk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, Eszter, ha tudnád mennyire vártam már ezt a hírt felőletek! NAGYON örülök nektek és szívből gratulálok!! Isten őrizze és áldja meg a kicsi életet a méhedben és adjon nagy áldást ebben a várandósságban!

      És köszönjük a gratulációt.:)

      Törlés
  5. De jó lesz ennek a kislánynak! 4 bátyja lesz!
    Isten adjon erőt mindenhez!

    pepita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, pepita. Megmelengették a szívemet a soraid.

      Törlés
  6. Nagyon izgalmas, mikor bedobja az Úr az ismeretlenbe az embert.:) A tempót muszáj felvenni. Jó lesz mindenképpen! Van 4 testőre, 4 testvér személyében.
    A fiúk mit szóltak a "kis szoknyáshoz"?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örültek! Doda persze előítéletes (mondjuk érthető is: a legtöbb általunk ismert kislány kényeskedő és nyivákolós volt eddig, vagyis nem olyan, ami elnyeri egy kissrác tetszését...). Szóval ő az első nap, amikor kiderült, hogy lányunk lesz, többször sóhajtott fel kétségbeesetten ilyenformán: "anya, mit fogunk mi kezdeni egy kislánnyal?!" De megnyugtattam, hogy fogunk tudni vele mit kezdeni. Most már nem aggódik.:)

      Mind a négyen nagyon várják, szerintem odalesznek érte...:)

      És igazad van, a tempót fel kell venni. Köszi, amit írtál, jól esett olvasni.

      Törlés
  7. kedves eszti! eddig is izgalommal olvastam a blogodat, míg 4 fiam volt, meg neked is. de most hogy négy fiú és egy lány is megegyezik...még inkább :)) nagy élmény minden esetre. izgalmas, hogy mi lesz, milyen lesz és milyenek leszünk, de talán azért van, hogy valami újat tanuljunk. az Úr áldjon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Abi, és nagyon igazad van. Újat tanulunk: és ez izgalmas nagyon.

      Áldjon az Úr titeket is! Eddig nem ismertem senkit, akinek hasonló nem-eloszlásban vannak a gyerekei, mint nekünk, na de most már...:) Ezért is örülök annak, amit írtál (meg neked is).

      Törlés
  8. Gratulálok Eszti! Más lesz és jó lesz! :D A fiúknak is jó lesz nem is beszélve Bóról. Négy batyus az nem kispályás dolog ám!

    VálaszTörlés
  9. Bátyus, nem batyus, csak megint nem tudok belejavítani sem törölni. Ezer bocs!

    VálaszTörlés

Szívesen olvastátok